حسین دهقان وزیر دفاع رژیم فارس در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هیأت دولت (۱۳ بهمن/ اول فوریه) به خبرنگاران گفته: «آنچه که مطرح شده در خصوص تست موشکی، هیچ مغایرتی با برجام ندارد و با قطعنامه ۲۲۳۱ نیز مغایرت نداشته است.اجازه دخالت هیچ بیگانهای را در امور دفاعیمان را نمیدهیم.»»
حسین دهقان همچنین تصریح کرد که برنامههای دفاعی ایران در راستای منافع ملی این کشور است و هیچ ارادهای نمیتواند برنامه و تصمیم ما را تحت تأثیر قرار دهد .
در همین روز جلسه ویژه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با موضوع بررسی اقدامات اخیر دولت آمریکا برگزار شد.
پس از پایان این جلسه نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رژیم به خبرگزاری مهر گفت: «در این جلسه مطرح شد که جمهوری اسلامی قاطع، استوار و با همه توان در جهت تقویت بنیانهای دفاعی، نظامی و موشکی با هدف دفاع و ارتقاء سطح دفاع همه جانبه از کشور به پیش خواهد رفت.»
نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی رژیم اشغالگر ایرانی گفته است: «در این جلسه همچنین مطرح شد که رئیس جمهور جدید آمریکا محصول بحرانهای داخلی این کشور و زنگ خطرهای فروپاشی امپراطوری آمریکا است که ۴۰ میلیون فقیر و بدهی ۲۰ هزار میلیارد دلاری دارد. بنابراین دولت جدید آمریکا مجبور به پرداختن به شرایط بحرانی مذکور است والا باید منتظر فروپاشی باشد.»
آمریکا بلافاصله خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت در این باره شد و این نشست روز سهشنبه پشت درهای بسته برگزار شد. پس از آن نماینده امریکا در سازمان ملل به خبرنگاران گفت: «آمریکا به ایران میفهماند که این چیزی نیست که ما هیچگاه بپذیریم.»
نیکی هیلی، نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل متحد، روز سهشنبه (۳۱ ژانویه/ ۱۲ بهمن به وقت محلی) پس از نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل گفت که آزمایش موشکی ایران در روز یکشنبه گذشته “کاملا غیرقابل قبول” است.
خانم هیلی ضمن تأکید بر اینکه انجام آزمایش موشکی با برد متوسط توسط ایران را تأیید میکند، این اقدام ایران را “کاملا غیرقابل قبول” خواند.
نمایندهی آمریکا در سازمان ملل متحد افزود: «آنها میدانند که نبایستی به آزمایش موشکهای بالیستیک دست بزنند». او افزود، موشک آزمایش شدهی ایران در روز یکشنبه ۵۰۰ کیلوگرم وزن و ۳۰۰ کیلومتر بُرد داشته و قابلیت حمل کلاهک هستهای را بهراحتی دارد.
نیکی هیلی افزوده است که آمریکا به ایران “میفهماند که این چیزی نیست که ما هیچگاه بپذیریم”.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آلمان در برلین نیز گفت، گزارشها درباره آزمایش موشکی ایران “نگرانی جدی” ایجاد میکنند. اتحادیه اروپا نیز از ایران خواست که اعتماد بهوجود آمده با خود را از بین نبرد.
ماتیو ریکرافت، نماینده بریتانیا در سازمان ملل نیز ضمن اعلام مغایرت آزمایش موشکی ایران با قطعنامه شورای امنیت، گفته که شورای امنیت از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواسته است که گزارشی از آزمایش موشکی ایران ارائه کند.
همچنین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، آزمایش موشکی ایران را “نقض فاحش” قطعنامه شورای امنیت خوانده است.
انجام این آزمایش موشکی تاکنون از سوی ایران نه تأیید و نه تکذیب شده است.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز سهشنبه گفته بود که “جمهوری اسلامی ایران دفاع از خود را به اجازه دیگران موکول نمیکند”. او آزمایشهای موشکی از این دست را “خارج از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل” دانسته بود.
ایران همواره این ادعا را رد کرده است که با آزمایشهای موشکی اهدافی اتمی دنبال میکند.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل از ایران میخواهد که از ساخت و توسعه موشکهای بالیستیکی که قابلیت حمل کلاهکهای اتمی را دارند تا هشت سال بپرهیزد.